Hampaiden puhdistus

Hampaat pysyvät kauniina ja puhtaina, kun hampaista huolehditaan joka päivä. Hampaiden pinnoille kertynyt plakki poistetaan säännöllisellä hampaiden harjauksella ja hammasvälien puhdistuksella. Paras harjaustulos saadaan pienellä ja pyöreäpäisellä sähköhammasharjalla. Hammasvälit ja ientaskut puhdistetaan päivittäin hammaslankaa, hammastikkuja tai hammasväliharjaa käyttäen.

Säännöllisesti tehty suun ja hampaiden terveystarkastus ja hammaskiven poisto pitävät suun ja hampaat puhtaina. Hammaskiven poisto hampaiden pinnoilta ja ikenen alta ei onnistu kotikonstein. Ikenen alla oleva hammaskivi on yksi hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin aiheuttaja.

Yksityisen hammaslääkärin suorittaman suun perustutkimuksen yhteydessä on mahdollista pyytää lähete yksityiselle suuhygienistille. Lähete oikeuttaa saamaan Kela korvausta yksityisen suuhygienistin antamasta hoidon kustannuksista!

Kelan suorakorvaus suuhygienistillä käynnistä

1.1.2012 alkaen otettiin käyttöön suoraveloitusmenettely, jolloin asiakkaan ei tarvitse enää hakea korvausta Kelasta jälkikäteen vaan suuhygienisti voi tehdä tämän.

Kela-korvauksen saaminen edellyttää, että asiakkaalla on voimassa oleva hammaslääkärin lähete suuhygienistin hoitoon. Lähete kirjoitetaan hammalääkärikäynnin yhteydessä ja se on voimassa kaksi vuotta. Lisätietoja saa Kelan asiakapalvelusta tai Kelan nettisivuilta.

Seuraa ajankohtaisia asioita Facebookissa:

sunsuu_facebook_kuvake_neliö